Venus: campanya 2012 (aparició vespertina)

La campanya d'observació vespertina de Venus corresponent a l'any 2012 es va estendre des de finals de l'any 2011 (la conjunció superior va tenir lloc el 16 d'agost de 2011) fins finals de maig de 2012: la conjunció inferior va ser el 6 de juny). La màxima elongació es va donar el 27 de març, mentre que la data teòrica de la dicotomía (moment en que exactament la meitat del disc es veu il·luminada) va ser el 29 de març.

La campanya des de l'observatori es va començar el 18 de febrer i es va perllongar fins el 18 de maig, quan ja estava massa baix com per poder prendre bones imatges. Es van poder fer imatges nou díes, fent servir el telescopi Celestron 8 i la càmera TIS. L'equip que va prendre les imatges va estar format per G. Aixelà, G. Aixelà, J.M. Aymamí, R. Bosque, P. Esteras, P. Garcia, J. Martin, E. Monreal, J. Ribot. D'altra banda, alguns socis han fet servir el seu material per coplementar la campanya. Així, C. Grabenbauer ha fet imatges des de Badalona, amb un telescopi GSO.

A continuació es mostren les imatges preses. El color rosat de la primera imatge es deu a un problema amb els paràmetres d'adquisició del video. Clicant sobre cada imatge es mostra una ampliació amb les dades corresponents. L'orientació no és la mateixa en totes les imatges.

 

         
         

 

Per tal d'apreciar millor com varia la mida aparent i la fase de Venus a mesura que va desccrivint la seva òrbita, s'han agafar les nou imatges fetes amb el telescopi de l'observatori, s'han rotat i s'ha escalat la corresponent al dia 18 de febrer, que estava feta a una escala diferent; a més, en el cas d'aquesta imatge, s'ha passat a blanc i negre per treure el color rosa, producte d'un error en l'adquisició del video:

 Premeu sobre la imatge per veure-la augmentada.