Cometa 340P/Boattini

El cometa 340P/Boattini (anomenat inicialment P/2008 T1 Boattini) va ser descobert per l’astrònom italià  Andrea Boattini el dia 1 d’octubre de 2008, fent servir el telescopi de 60 polzades (1.5 m) de Mont Lemmon, a Arizona (Estats Units). És un membre de la família de Júpiter de cometes, que tenen l’afeli prop de l’òrbita d’aquest planeta. Es creu que l’any 2003 va experimentar una trobada propera amb Júpiter, i la força de gravetat del planeta va alterar la seva òrbita, deixant-la com és ara. El seu període orbital és de 8.77 anys; el darrer pas pel periheli va tenir lloc el 25 de febrer de 2008, i el proper tindrà lloc el 19 de novembre de 2016.

El dia 1 d’octubre de 2008, quan es va fer públic el descobriment en les xarxes especialitzades, el soci J. M. Aymamí va prendre imatges d’aquest cometa. Les condicions d’observació no eren massa bones però suficients com per poder mesurar la seva posició. Aquests mesuraments es van enviar al Minor Planet Center i van contribuir a determinar la seva òrbita. 

En aquesta imatge el seguiment s’ha fet sobre el cometa, amb la qual cosa les estrelles apareixen com línies. El cometa es veu com un petit punt a la part inferior central de la imatge. Per poder apreciar-ho millor, a l’extrem superior dret es mostra la mateixa zona del cometa, en fals color.