Consulta

3 posts / 0 new
Log in or register to post comments Last post
Fri, 30/12/2011 - 20:02 #1
Joan Ribot
Joan Ribot's picture

Consulta

A veure si em traieu de dubtes, una càmera tipus DBK, serveix per fer astrometria?, pensaba en les dobles, seguiment de cometes, asteroides...... que us sembla. Tinc entés que es millor en blanc i negre per l'astrometria.

Joan

Sun, 01/01/2012 - 19:23
tianenc
tianenc's picture

Re: Consulta

Hola:

No totes les cámares aniran bé per fer astrometría. Depenent del cel que tinguis, tindrás que fer exposicions més llargues per poder "veure" l'objecte que vols, per tant la cámara ha de tenir refrigeració. Les DBK crec que no tenen, per tant ja es un problema.

No ho tinc molt clar però entenc que per fer astrometría el que interessa es captar la major cantitat de llum possible, no vols tenir fotos "boniques" con les nostres. En una cámara en color el sensor está dividit en una matriu de bayer que et permet captar els fotons de cada color primari. Crec que el 50% de la superficie es per el color verd, un 25% per el blau i l'altre 25% per el vermell. Per tant de la llum rebuda per superficie de sensor no s'apofita al 100% ja que la part del pixel que capta el vermell no veura el blau ni el verd....Amb una cámara en blanc i negre aixó no pasa. El sensor capta tota la llum que li cau a sobre, pert tant obtens més cantitat de fotons per superficie de sensor, més sensiblitat.

Si a sobre tens que fer servir filtres de banda estreta el problema també apareix ja que només deixes passar un rang de l'espectre de llum molt limitat per tant amb una cámara en color treballa una part molt petita del sensor. Aixó em passa amb la reflex i el filtre de Haplha, només deixa passar el vermell per tant els temps de exposició per captar alguna cosa es tornen molt llargs i si no tens refrigeració.....cagada.

Aquestes son les meves deduccions, no sé son correctes però en definitiva....astrometría=CCD en blanc i negre.

Thu, 05/01/2012 - 20:32
Joan Ribot
Joan Ribot's picture

Re: Consulta

Gràcies Tianenc, de fet ès veritat el que dius dels colors, per fer astrometria he llegit que es molt millor una càmera en blanc i negre i ademès tinc entès que es millor que no tingui antiblomig, es veu que així la sensibilitat del sensor encara es mes alta. El cas es que aquest mon de la fotografia es força enredat i no tinc les idees clares. Una càmera bona costa bastants....per no dir molts calès i fins que no o tingui molt clar no penso fer un pas endavant, de fet no tinc cap presa i prefereixo anar a lo segur. Preguntar en una casa comercial no em fa peça.......per allò dels interressos, ja se sap.

Joan