Fotos de llamps...o no

3 posts / 0 new
Log in or register to post comments Last post
Thu, 11/09/2008 - 23:58 #1
David
David's picture

Fotos de llamps...o no

Bona nit.

Són les 23:59h de l'11 de setembre. Estic navegant pel ciberespai i per la finestra veig una tempesta de llamps i trons (molts llamps). Fantàstic!

I això m'ha fet pensar...què passaria si, semblant a com fem planetària gravem un petit vídeo amb una càmara digital (remarco petit) amb un camp ampli, d'un paissatge amb tempesta. Després apilem les imatges dels frames amb un programari i mirem el resultat.

Donant per fet que és de nit i no hi ha més llum que els llamps i que durant el periode (breu!) del vídeo hi ha hagut varis llamps. En la imatge resultant, es veurien tots els llamps caiguts?

I bàsicament, estic dient un disbarat? :roll:

Fri, 12/09/2008 - 10:49
Isb1009
Isb1009's picture

Re: Fotos de llamps...o no

David, em sembla que l'Ignacio ho va fer sumant exposicions llargues. Ho va posar al fòrum vell, però el Nacho ja ho ha portat al nou: http://astroforum.int.md/viewtopic.php?f=14&t=40
Així que quan es passi l'Ignacio ho podràs comprovar.

Salut! Wink

Fri, 12/09/2008 - 11:57
David
David's picture

Re: Fotos de llamps...o no

Hola.

Si, amb exposicions llargues ja n'havia fet alguna vegada (per cert, algunes imatges de l'Ignacio són molt bones, no recordava haver-les vist).

El que també voldria saber és si la tècnic del video que he plantejat també funcionaria...encara que, evidentment, és menys pràctica.