Corba de llum de l'asteroide 349 Dembowska

1 article / 0 nous
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
dl., 25/05/2009 - 21:48 #1
rbosque

Corba de llum de l'asteroide 349 Dembowska

Hola a tothom,
El Josep Maria i el Jaume han començat a fer proves de la mesura de la variació en la brillantor d'asteroides a mesura que van girant al voltant del seu eix; de fet, el treball de recerca del Jaume tractarà sobre aqeust tema, i està essent tutoritzat pel Josep Maria.
Podeu trobar més informació sobre el tema als següents enllaços:
- http://www.telefonica.net/web2/mpcb81/index_files/Page400.htm
- http://www.geocities.com/proyectoecla/curva1.pdf
- http://www.geocities.com/proyectoecla/curva2.pdf
- http://www.geocities.com/proyectoecla/curva3.pdf

Hem fet les proves amb l'asteroide 349 Dembowska (http://es.wikipedia.org/wiki/(349)_Dembowska). Val a dir que la seva corba de llum ja ha estat mesurada previament (http://adsabs.harvard.edu/full/1979A&AS...35..213Z), però la idea és veure si és possible mesurar-la amb els nostres instruments; i agafar experiéncia per fer el mateix amb aseroides que no hagin estat mesurats.

I aquí teniu les mesures que es van fer la dit del 24 al 25 d'abril:

IMAGE(http://img7.imageshack.us/img7/3814/corbademb01.gif)

Tot i que no cobreix una rotació completa, observeu que es pot apreciar clarament com la brillantor de l'asteoride h anat augmentant a mesura que anava rotant, i després torna a baixar. Les darreres imatges presenten molta dispersió, això és degut a que es va començar a ennuvolar.

Però es pot veure clarament que podem mesurar fàcilement aquestes diferencies de magnitud. Això ens pot permetre estudiar la rotació dels asteroides.

Ramón