Webs, blogs i fòrums per socis i sòcies.

4 articles / 0 nous
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris Darrer article
dl., 14/07/2008 - 17:49 #1
astroelectronic@
imatge de astroelectronic@

Webs, blogs i fòrums per socis i sòcies.

Hola a tothom.

Sé que hi ha molts i moltes de vosaltres que us agradaria tenir un trosset de ciberespai per posar les vostres astrofotografies, els vostres invents, on parlar d’experiències en el camp d’observació, on explicar truquets per tractar imatges, etc... Ho sé per que algun cop hem tret el tema a l’observatori, o m’heu enviat un correu o missatge privat preguntant-me com muntar una web senzilla.

Personalment aconsello no fer el web amb l’antic hmtl i emprar codis més evolucionats com ara plantilles de drupal, o de wordpress, etc... on ja està tot precuinat i només t’has de preocupar d’omplir amb contingut. A molts no els hi agrada el format del blog, tot penjant un tema darrera l’altre, però existeixen altres formats apart del blog per muntar webs.

Qui hagi entrat al meu blog s’haurà adonat que pertany a http://www.foroselectronica.es, això es per que el meu blog està integrat dintre una comunitat, i es aquesta comunitat la que m’ofereix un tros d’espai per muntar el meu blog amb unes plantilles ja prefixades.

Podríem rumiar-ho de fer nosaltres una cosa semblant. Oferir als socis un trosset d’espai on instal•lar unes plantilles prefixades per a que construeixin el seu web. Seria un bon esquer per a nous socis, a més de oferir un servei més als que ja son socis del GAT.

Tot això es per mirar-ho amb calma i veure com es podria arribar a fer, però el que aconsello de tot cor es que si no esteu disposats a muntar una comunitat i anar-li al darrera actualitzant, fent grups, permisos, rangs d’usuari, etc... no munteu un fòrum, per que els fòrums a mida que es van fent cada cop més grans es cada cop més difícil portar una mica de control, i si no es fan grans acaben morint-se de fàstic. El millor per mi es un web tipus blog, com el meu, on escric i qui vulgui hem pot contestar al mateix blog. Si la arquitectura del blog no agrada sempre hi ha altres formats, però amb la mateixa política de poder parlar directament a l’autor del web.

Siau!!!!!

dt., 15/07/2008 - 16:11
Ignacio.R.
imatge de Ignacio.R.

Re: Webs, blogs i fòrums per socis i sòcies.

Me parece una gran idea. Aunque ahora estoy de lleno inmerso en el tema de procesados y en el proyecto de Valhermoso, lo proximo que haga sera comenzar con mi web-blog y en cuanto tenga alguna valoracion la comentare por si puede ser de utilidad para otros socios y quieren hacerse sus propios espacios.

Saludos

dt., 22/07/2008 - 22:02
Isb1009
imatge de Isb1009

Re: Webs, blogs i fòrums per socis i sòcies.

Montar algo como lo que tienen en foroselectronica.es es una tarea larga y complicada que precisa de unos conocimientos de servidores (Apache sobretodo, y puede que también de BIND) medianos, como mínimo (quizá exagero un poco, por eso). A parte de eso, para montarlo se precisa de servidores privados (también conocidos como VPS) o dedicados, no simples alojamientos compartidos porque aunque alojar hasta tres o cuatro blogs en el mismo alojamiento compartido no debería causar grandes problemas, alojar más puede significar un consumo de recursos nada despreciable (a ver, todo depende de cómo sean las condiciones de alojamiento, la actividad de cada blog, etc.).

Lo que sí que se puede hacer es asesorar a la gente para que se monte el suyo, y lo administre por su cuenta, y ayudar en caso de dudas/problemas. Ahora, en el caso de que algún día la agrupación tuviera a su disposición dinero para mantener un VPS o un dedicado (que, dependiendo de la empresa con que se contrate pueden estar bien, ser caros o ser carísimos). Y si alguien quiere hacerse uno por cuenta propia, que no dude en preguntar dónde alojarse y cómo hacer determinadas cosas.
También puede ser de gran ayuda pasarse por http://ayudawordpress.com/, una comunidad que quiere ayudar (y ayuda) a los que se quieren iniciar en esto de los blogs. Tienen un blog en el que diariamente publican artículos interesantes (muchas veces, tutoriales o manuales sobre plugins para wordpress) y un foro realmente activo (aunque por ahí no me paso mucho).

Bueno, saludos Wink

dv., 29/08/2008 - 21:30
Isb1009
imatge de Isb1009

Re: Webs, blogs i fòrums per socis i sòcies.

Olvidaos del primer párrafo de mi respuesta, que eso solamente es para casos en los que se vayan a alojar muchísimos blogs y se quiera hacer uso de subdominios en lugar de subdirectorios, por lo que sería viable (en otro alojamiento que el que estamos ahora, por eso) y posible. Este error es lo que pasa por leer solamente y no probar por uno mismo.

Saludos Wink