Projecte Lunar 100

1 article / 0 nous
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
dv., 20/06/2008 - 21:07 #1
rbosque

Projecte Lunar 100

Hola,

El projecte lunar 100 és un projecte que va posar en marxa un científica planetari anomenat Charles Wood, per tal d'augmentar l'interès en la'observació de la LLuna. La seva idea va ser intentar fer un catàleg fàcil d'observar, d'igual manera que el catàleg de Messier és un catàleg d'objectes de cel profunt relativament fàcils d'observar.

Proposo fer un projecte adreçats als socis del G.A.T.: Per què no intentem fotografiar-los? Ho podem fer des del terrat, o bé amb el telescopi de la cúpula. La idea seria obrir en aquest fòum un fil (missatge) per cada objecte del Lunar 100, i en cada fil podem anar posant les imatges o comentaris. Evidentment no hi ha cap m ena de termini, i si no s'acaba mai no passa res, però podría se una cosa molt interessant per fer-ho entre tots.

Per trobar més informació:
- Article a la pàgina web de Sky & Telescope: http://www.skyandtelescope.com/observing/objects/moon/3308811.html?page=1&c=y
- Pàgina web sobre lunar 100 (Astrospider): http://www.astrospider.com/Lunar100list.htm
- Article publicat a la revista "El segundo luz": http://elsegundoluz.com/revista/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=1

Aquí teniu una imatge de la Lluna amb la posició els objectes:

IMAGE(http://www.astrospider.com/image_maps/Lunar100.jpg)

Aquest projecte està obert a tots els socis, sense importar el seu nivell d'experiència: la lluna és un dels objectes més senzills de fotografiar, i pot constituir una excel·lent introducció a l'astrofotografia! Això si, pengem només les imatges fetes per nosaltres!

Ramón
(Coordinador d'observacions Wink )