Activitats de divulgació

A banda de les observacions tècniques, realitzades per socis, el Grup d'Astronomia de Tiana organitza una sèrie d'activitats adreçades a tot el públic en general. Per norma general, i excepte que s'indiqui el contrari, aquestes activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. Es fan habitualment un cop al mes excepte a l'agost, tot i que hi ha mesos que es fa més d'una. Es poden dividir en tres grans grups:

  • Observacions públiques: es fan de temes que siguin d'interès pel públic. Tenen una duració aproximada de dues hores, i consten d'una xerrada prèvia, d'un quart d'hora, en que es fa la introducció al tema, seguida de l'observació pròpiament dita.
  • Conferències: a càrrec de socis de l'agrupació o be de conferenciant extern. Es fan a la sala d'actes de l'observatori o bé a una de les sales de que disposa l'ajuntament de Tiana, que són de més capacitat.
  • Activitats infantils: Es fan aproximadament tres l'any. Estan específicament dedicades als més petits, tant pel seu tema, com per l'horari (es comença més aviat) i per la manera de fer l'activitat (pràcticament no es fa xerrada prèvia, i els nens miren pel telescopi i després dibuixen el que han vist.

A més d'aquestes activitats, que es fan regularment, s'han anat fent altres activitats de manera més puntuals:

  • Exposicions
  • Star Parties: Són trobades d'astrònoms aficionats, que compten també amb la participació de professionals. Hem celebrat dues, els anys 1995 i 2005.

Finalment, s'ha fet també divulgació sobre la problemàtica de la contaminació lumínica .