Astronomipèdia

3 articles / 0 nous
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris Darrer article
ds., 23/08/2008 - 16:28 #1
Isb1009
imatge de Isb1009

Astronomipèdia

Suposo que molts de vosaltres us pensàveu que l'Astronomipèdia estava morta, però no ho està. Encara no està enllestida, però això no vol dir que ningú la pugui fer servir ni estigui prohibit d'escriure-hi articles (sempre respectant els drets d'autor).

Recapitulant una mica, fa un temps, cap a mitjans de juny, vaig sol·licitar l'ús del logotip de l'Any Internacional de l'Astronomia dins l'Astronomipèdia i m'ho van acceptar. Pocs dies després, el Nacho va començar un article sobre l'Óssa Major la wiki en castellà (http://cas.astronomipedia.es/wiki/Ursa_Major) que poc després vaig adaptar al format wiki i acabo de traduir al català (http://cat.astronomipedia.es/wiki/Ursa_Major).

Lògicament, voldria que el projecte anés avançant i que tothom que pugui, hi col·labori. Sobretot perquè només he trobat dos projectes en castellà del mateix tipus i cap en català, i semblen massa pocs llocs (per ambdues llengües). Si ho veieu interessant, entreu a l'Astronomipèdia i registreu-vos (registrant-vos en una de les dues llengües també teniu accés amb les mateixes dades a l'altra).

Si teniu cap dubte o suggeriment, m'agradaria que me'l féssiu saber.

Gràcies!! Wink

dg., 07/09/2008 - 10:49
David
imatge de David

Re: Astronomipèdia

Hola.

[list]1. Has pensat en importar articles des de la Wiki en català cap a l'Astronomipèdia? És possible indicant l'origen, o és il·legal?. Seriviria per fer volum d'articles i fer un "efecte crida".

2. Una altra idea és entrar la definició d'Astronomipèdia a la Wikipèdia, amb el corresponent enllaç.

3. I una idea més, perquè no parles amb la "secre" (la Griselda) i coordineu l'enviament d'un correu electrònic a tots els socis i simpatitzants (són centenars) explicant el projecte i donant-los l'enllaç?.[/list:u]

Algunes de les idees seguramet són impossibles, però espero que alguna sigui aprofitable.

Fins aviat!

dg., 07/09/2008 - 14:11
Isb1009
imatge de Isb1009

Re: Astronomipèdia

Hola David,

La primera opció és totalment legal. Justament vaig posar a l'Astronomipèdia la mateixa llicència que la Viquipèdia per a que siguessin compatibles entre elles i poder ajudar. Això sí, com has dit, incloent l'enllaç de l'article de la Viquipèdia a les referències de l'article. Tot i que no m'agradaria que fos exactament igual, sempre prefereixo llegir-ho i canviar una mica les paraules (però sempre mantenint l'enllaç a la Viquipèdia) i, en el cas de dibuixos de constel·lacions, prefereixo que no sigui exactament la mateixa imatge

La idea d'incloure la definició a l'Astronomipèdia a la Viquipèdia és, en aquests moments, poc viable. Fins que no obtingui una importància bastant considerable, escriure-hi un article no serviria de res perquè s'esborraria per no ser una pàgina web coneguda. Però d'aquí a un temps, si triomfa, sí que seria possible.

El proper dia que pugi a l'observatori, ja parlarem més si creieu que és interessant. I si hi és la Griselda, també parlaré amb ella.

Gràcies, David! Wink