Saturn, campanya 2016

1 article / 0 nous
Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
dj., 21/04/2016 - 19:11 #1
rbosque

Saturn, campanya 2016

L'oposició de Saturn tindrà lloc el dia 3 de juny. El diàmetre aparent màxim que assolirà es de 18.4 segons d'arc. Aquesta oposició no serpa gens favorable, donat que l'alçada màxima que assolirà sobre l'horitzó, el dia de l'oposició, és de tant sols 28º. Aquesta baixa alçada farà que sigui complicat obtenir bones imatges, ja que tindrem molta turbulència.

Proposem que la campanya des de l'observatori comenci a mitjand de maig: el divendres 13 de maig, per exemple, l'alçada del planeta serà de 20 graus a la una de la matinada, mentre que el divendres 28 l'alçada serà de 23 graus a la mateixa hora. Encara estarà molt baix, però ja es poden intentar oobtenir les primeres imatges.

La campanya es por perllongar fins mitjans de setembre: el dia 17 de setembre, per exemple, l'alçada del planeta sobre l'horitzó oest serà de 20 graus a les 21:00 (tems civil), una hora després de que s'hagi post el sol.

Cal tenir en compte que hi haurà una superposició entre les dates de les campanyes de Mart i de Saturn.

Anirem penjant com respotes en aquest fil les imatges de Saturn que anem fent. Demanem que els socis que aneu prenent images les aneu penjat aqui també. Les farem servir per l'estudi de la campanya i en penjarem una bona selecció a la pàgina web del projecte.