Cometa C/2007 W1 Boattini

Aquest cometa va ser descobert el 20 de novembre de 2007 per Andrea Boattini, des de l’observatori de Mount Lemmon, als Estats Units.

Quan va arribar al Sistema Solar interior tenia una òrbita hiperbòlica; se suposa que provenia del núvol d’Oort. Però la interacció gravitatòria amb els planetes va transformar la seva òrbita, passant a ser el·líptica amb un període orbital d’uns 96000 anys. Va passar a 31 milions de Km de la Terra el 12 de juny de 2008,  va passar pel periheli el 24 de juny de 2008.

EL 25 de març de 2008, abans d’arribar a la seva màxima brillantor, va ser fotografiat pel soci J.M. Aymamí des del seu observatori a Tiana


El 2 d’agost de 2008, després de passar pel periheli, va tornar a ser fotografiat i mesurat pel J.M. Aymamí; per tal d’apreciar els detalls a la part superior esquerra de la imatge es mostra una imatge en fals color. Les estrelles apareixen com treaces rectes erque el seguiment es feia sobre el cometa que s’anava movent. Però a la part inferior de la imatge hi ha una traça que no és paral·lela a la resta. Es tracta de l’asteroide (32) Pomona que a la seva vegada s’anava movent, descrivint la seva òrbita.